Am decongestionat nasul micuțului. Acum ce fel de aspirator nazal (batista sugarului) să folosesc?

 

Dacă există un lucru care poate distruge ziua oricărui copil, acela este un nas înfundat. Din păcate, copilul tău încă nu știe încă cum să sufle nasul singur așa că are nevoie de tine. Pentru această situație ai la îndemână mai multe aspiratoare nazale pentru copii, ca tu să poți alege varianta cea mai potrivită pentru tine și copilul tău. Toate sunt incredibil de ușor de utilizat, majoritatea au prețuri accesibile, iar copilul tău poate să respire din nou normal în mai puțin de 30 de secunde.

 

Să aruncăm o privire la diferitele tipuri de aspiratoarele nazale disponibile pe piață.

 

Aspirator nazal manual

1-aspirator-nazal-manualAceasta este varianta cea mai accesibilă ca preț însă aceste dispozitive nu sunt cu adevărat concepute pentru a fi utilizate de foarte multe ori. Este opțiunea folosită cel mai des în spitale tocmai din acest motiv.

Sunt deosebit de ușor de folosit – pur și simplu apeși bulbul, introduci capătul alungit în nara bebelușului și dai drumul bulbului. Dispozitivul va face singur treaba mai departe, trăgând mucusul proaspăt eliberat de Sterimar Baby  😉 afară din nări.

 

Dacă decizi totuși să refolosești acest dispozitiv, trebuie să știi că el trebuie curățat temeinic cu apă fierbinte, altminteri  te expui multiplelor riscuri de contaminare. Dacă nu sunt deschise și curățate cum trebuie, în bulbul pompei se acumulează umezeală și mucegai și nu mai trebuie să-ți spunem că nu e o idee bună să inserezi de bunăvoie asemenea contaminanți  în nasul copilului tău.

 

PRO:

Preț foarte accesibil

Disponibile

Potrivite pentru mucoasă subțire

 

CONTRA

Puține utilizări

Aspirația nu este la fel de puternică precum la alte tipuri de aspiratoare.

Aspirator nazal cu sucțiune

2-aspirator-nazal-suctiuneDupă cum probabil ai ghicit, acest aspirator nazal funcționează cu ajutorul vacuumului creat de tine. Introduci capătul alungit în nara bebelușului, în gura ta introduci capătul rotunjit și tragi.

Știm, nu e un gând plăcut faptul că ai putea inhala mucusul copilului tău, dar avem o veste bună. Orice mucozități aspirate vor fi prinse în containerul special proiectat pentru asta. De ce ai alege un astfel de aspirator? Răspunsul este simplu – pentru că poți controla forța de aspirare. Cu cât tragi tu mai tare, cu atât aspiratorul va elimina mai mult mucus din nările copilului. Dacă știi că micuțul tău preferă o aspirare mai blândă,  poți regla cât de tare tragi.

 

PRO:

Control asupra forței de aspirare.

Ușor de curățat.

 

CONTRA:

Există posibilitatea să contractezi aceeași răceală ca și copilul tău.

 

Aspirator nazal electric

3-aspirator-nazal-electricAcest aspirator nu are nevoie de stoarcere sau de orice alt efort fizic din partea ta. (în afară de cel de a-l curăța). Pur și simplu apeși un buton, inserezi capătul alungit în nara bebelușului și aștepți ca aparatul să facă toată treaba.Aparatul asigură aspirare continuă, așa că nu va rămâne nici măcar o mică urmă de mucus în exces. Ce bine!

NB! Chiar dacă forța de aspirare este constantă în cazul aspiratoarelor electrice, această forță nu este neapărat cea mai puternică și nu poate fi reglată.

 

PRO:

Ușor de folosit.

Aspirație constantă.

 

CONTRA:

Majoritatea acestor aspiratoare funcționează cu baterii și va trebui să le înlocuiești

Aspirație constantă dar slabă

Forța de aspirare nu este reglabilă

 

Spune-ne pe Facebook ce fel de aspiratoare nazale folosești pentru copiii tăi și ajută-ne să strângem o comunitate de mămici grijulii!